Nu zit je nog thuis door Corona maatregelen, morgen kun je een bijdrage leveren aan de oplossing

 
 

Niet alleen de horeca, ook de bouwsector heeft veel last van de huidige situatie

 
 

Enorm veel DC's zijn met spoed op zoek naar vaklui met een heftruck-rijbewijs

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen die al gesteld zijn. We doen ons best iedereen zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Als je vraag er nog niet tussenstaat kun je die stellen via het contact formulier. Dan nemen wij spoedig contact met je op.

Voor personeel

Kan ik dit combineren met mijn andere werk?

Wat ons betreft wel. Er worden zowel fulltime als parttime vacatures aangemeld die wellicht aansluiten op jouw huidige (bij)baan.
Het is belangrijk dat je zelf nagaat of dit goedgekeurd wordt door jouw huidige werkgever en het past in jouw huidige schema.

Welk werk moet ik doen en heb ik daar inspraak in?

Dat hangt natuurlijk af van de vacature. Wij verplichten je niks, maar wijzen je passende vacatures aan. Er zijn op dit moment meer werkzoekenden dan dat er vacatures openstaan dus wij zoeken naar de best passende oplossing.

Hoe word ik verloond?

Het ‘papierwerk’ wordt voor je geregeld. De verloning zal via de bank plaatsvinden aan het eind van de afgesproken periode(s).

Ben ik verzekerd als ik daar ziek wordt?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In eget bibendum libero. Etiam id velit at enim porttitor facilisis. Vivamus tincidunt lectus at risus pharetra ultrices. In tincidunt turpis at odio dapibus maximus.

Ben ik verplicht dit te doen?

Nee, maar het brengt wel vele voordelen mee. Zo krijg je als personeel 100% doorbetaald, kun je als werkgever jouw personeelskosten 100% doorfactureren en worden vitale sectoren uit de brand geholpen.

Is het werkweigering als ik dit niet doe?

Je zult altijd zelf akkoord moeten gaan met een vacature. Het is dus niet verplicht en het is dan ook geen werkweigering. Aangezien er veel mensen werkzoekend zijn, is het wel raadzaam om niet te kieskeurig te zijn!

Word ik hier beter van?

Niet alleen jij, maar iedereen. Jij verdient namelijk jouw normale loon in plaats van 70% of 90%, jouw huidige werkgever kan zijn kosten doorfactureren en andere werkgever heeft er een (tijdelijk) personeelslid bij.

Krijg ik daar ook te eten?

Dit is per bedrijf verschillend en zul je met de ‘nieuwe’ werkgever af moeten spreken.

Is het tijdelijk?

Dit is wel het uitgangspunt. Via NL Mobiliseert worden vacatures en personeel aangeboden om onverwachte periodes te overbruggen. Mocht het zo zijn dat jouw huidige werkgever door omstandigheden ook na deze periode geen werk meer kan aanbieden en is jouw ‘nieuwe’ werkgever tevreden met je? Dan is het mogelijk om verder in gesprek te gaan.

Wat als ik daar meer uren maak?

Onze administratie zal dan zorgen dat die uren gewoon uitbetaald en/of door gefactureerd zullen worden.

Voor personeel/dienst aanbieders

Hoe motiveer ik mijn werknemers om ander werk te gaan doen?

Dat verschilt per werknemer. Een goede motivatie is dat ze 100% van hun loon ontvangen. Daarnaast helpen ze de vitale sectoren die de hulp goed kunnen gebruiken in moeilijke periodes. Bovendien ga je de verveling van thuiszitten tegen.

Hoe werkt dit met verloning?

Kort gezegd is dit een kwestie van uurtje-factuurtje.

Wat is mijn voordeel t.o.v de werktijdverkorting

Je kunt per personeelslid de volledige kosten factureren, je kunt jouw personeel daardoor volledig blijven betalen in plaats van een vermindering en je laat een hoop papierwerk over aan ons.

Kan ik mijn personeel verplichten?

Nee, maar je kunt ze wel de voordelen uitleggen en ze daarmee motiveren.

Hoe zit het met reiskosten?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. In eget bibendum libero. Etiam id velit at enim porttitor facilisis. Vivamus tincidunt lectus at risus pharetra ultrices. In tincidunt turpis at odio dapibus maximus.